Dziękuję za uwagi, mile widziane kolejne, zapraszam tez do dyskusji o pomysłach nad następnymi wydaniami. Przed przygotowywaniem prezentowanego wydania pisałem do kilku osób u których widziałem ciekawe stare widokówki lub autorów współczesnych ujęć Oleśnicy m.in. z tego forum, nie dostałem od nikogo odpowiedzi dlatego wykorzystałem własne zbiory oraz własne zasoby graficzne. Nie chciałem przed publikacją publicznie dyskutować, dlatego liczyłem na kontakt z kilkoma osobami.
Jeżeli chodzi o zastosowaną czcionke, to przy którym napisie ? POZDROWIENIA Z OLEŚNICY ? zastosowałem czcionke Allegro.
Odnośnie daty, na widokówkach nie ma daty i już tłumaczę dlaczego. Datowanie ujęć na podstawie stempla widokówki jest bardzo trudne, wielokrotnie Pan Nienałtowski zauważał że te samo zdjęcie było wykorzystywane przez wydawców widokówek wielokrotnie na przełomie wielu lat, dlatego datowanie może okazać się błędne bo już po wydaniu widokówek może się znaleźć jakaś starsza co sugerowała by inna date. Pomyślałem sobie że będę prezentował widoki Oleśnicy przed 1945 i współcześnie. Oczywiście te założenie może ulec zmianie przy następnie wydanych pocztówkach, wszystko zależy jak zostaną one odebrane.
Obecnie główni odbiorcy prezentowanych pocztówek to turyści zagraniczni, którym to już nie miałem sił odpowiadać że Oleśnica nie posiada własnych widokówek i zwiedzanie miasta jest bardzo trudne. Pomału się to zmienia, nawiązałem kontakt z przewodnikiem, chcę nawiązać kolejne kontakty i udowodnić na zewnątrz, że mieszkamy w naprawdę pięknym mieście.
Jeżeli ktoś chciał by się przyłączyć do akcji "Pozdrowienia z Oleśnicy "

to zapraszam.