Aleksander B. pisze:
Byłem tu podchorążym w latach 1955 do 1957 tj.chwili rozwiązania TOSWL.Szkoliłem się na s-cie Ił-28 jako przyszły technik.Do rezerwy odszedłem na własne żądanie ponieważ nie chciałem być podoficerem zawodowym jak nam proponowano.Po kilkuletniej przerwie powołany zostałem do roczny kurs oficerski po ukończeniu którego w 1961r zostałem żołnierzem zawodowym.Do cywila odszedłem w latach 80-tych w stopniu st,oficera.Bardzo mile wspominam pobyt w TOSWL.Mamy swój profil w "Naszej Klasie"Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów TOSWL.
Ciekawi mnie gdzie są moi koledzy z tamtych lat którzy kończyli TOSWL w 1961 r a było promowanych nas nas !3-tu i 10 eksternistów podoficerów zawodowych.Będąc w Busku Zdroju rok temu telefonicznie nawiązałem kontakt z jednym z kolegów zam.w Mielcu który służył w lotnictwie morskim.Dowiedziałem się prawie połowa z mojej grupy odeszła na "Wieczna Warte."Nie dziwie się "Czas ucieka Wieczność czeka ". Może dzieci lub wnuki odpowiedzą na mój apel.Czekam na moim profilu na NK. Serdecznie po żołniersku wszystkich pozdrawiam.