Na forum Panoramy Oleśnickiej, wysoko postawiony członek oleśnickiego establishmentu nie ustosunkował się do problemu niskiej jakości wydawnictw oleśnickich, "dotykających" historii i promocji miasta. Trudno się dziwić, bo nie ma o tym pojęcia i jednocześnie jest m.in. odpowiedzialny za ten stan. Dlatego zaatakował mnie, przypisując mi jakieś urojone wypowiedzi i poglądy. Znalazł sobie też inny temat zastępczy i zaatakował członków naszego forum. W szczególności naszego kolegę, 15. letniego Remigiusza, którego cenimy za aktywność i chęć poznania historii miasta. Remigiuszu, ludzie o niskiej kulturze nie mogą Ciebie obrazić. Bądź ponad to. I pamiętaj, że w parku, pod ławką (gdzie Ciebie kierował) można znaleźć więcej prawdy o Oleśnicy, niż w wydawnictwach UM, tablicach wiszących na zabytkach, ogłoszeniach promocyjnych miasta, mapach, wystawach itp.
Niżej przykład tego, że w parku, na podwórzu, drodze itd. można coś znaleźć, co przybliży historię naszego miasta.
Może ktoś z członków forum wie coś o tym guziku, szczególnie o napisie na odwrocie. Remigiuszu - masz już owocny kontakt z forum Historia. org - proszę o skierowanie do nich pytania.
Jednocześnie przepraszam członków forum, że moja walka o poprawność materiałów historycznych i promocyjnych uderzyła Państwa rykoszetem.
Marek Nienałtowski