Czy ktos sie orientuje ile moze kosztowac wykonanie odlewu malej postaci (okolo 30 cm), cos na wzor krasnali wroclawskich ?
Bardzo podobaja mi sie wroclawskie krasnale i historyjki, ktore sa do nich dopisywane, przez co chetnie zwiedzajacy wroclaw sa oprowadzani przez przewodnikow.
Jezeli wladze olesnicy nie maja pomyslu na promocje tego typu, moze udalo by sie wspolnie wymyslec postacie (inne niz krasnale) i przypisac im historyjki i zachecic sponsorow do produkcji takich ?
Ja bym sie pisal, nawet zakupil calego, jezeli byl bym wstanie udzwignac finansowo. Nawet mam pomysl i historyjke, pod jedna z kamienic w rynku w ktorej kiedys byla rozlewnia piwa, postawic postac piwosza
Co wy na to ? jest ktos chetny na rozswietlenie Olesnicy w taki sposob, mamy lokalnego artyste, moze podjal by taka prywatna inicjatywe ?
Wystarczy zaczac z dwoma,trzema postaciami a pozniej sponsorzy sie znajda sami bo wiele firm bedzie chcialo miec cos takiego w poblizu swojej firmy, instytucji.
Wroclaw ma krasnale, Warendorf ma konie a my ? wiele firm zajmujacych sie promocja przejadlo kupe kasy i nic wiekszego nie powstalo, zrobmy cos sami za niewielkie pieniadze i pokarzmy wladza olesnickim, ze mozna.