Andy - po co Święto Flagi w Oleśnicy zilustrowano flagą, której nie można używać w Oleśnicy. To sugeruje młodzieży, że taką flagę można uzywać. To jest tylko objaw niskiej kultury flagowej, którą reprezentujecie razem z burmistrzem.
Dlaczego nie uchwaliliście przy ostatniej zmianie uchwały o fladze - flagi banera, a teraz ją wywieszacie na pl. Zwycięstwa. Dlaczego nie wzięliście przykładu z Twardogóry, które tę flagę uchwaliła.
Dlaczego nie uchwaliliście wieszania flagi przy pomocy drutów i dzisiaj ponownie ja w ten sposób zawiesiliście.
To jest zupełny brak szacunku do flagi państwowej. Hańba!
W innym mieście, ktoś taki jak ja byłby zaproszony na komisję, napisałbym w 5 minut fachową uchwałę. Ale boicie się mnie zaprosić, bo podpadniecie.
Po mojej pisaninie na temat flag już wiele się w Olesnicy w tej dziedzinie zmieniło. Można o tym poczytać na:
http://www.olesnica.nienaltowski.net/Dzien_flagi.htm
W innym mieście już po pierwszym moim wystąpieniu byłbym zaproszony do Burmistrza, aby powiedzieć o zasadach wieszania flag. A tak muszę uczyć przez 5 lata kultury flagowej i marnować swój czas. Wierzę, że przyjdzie taki dzień, że zmieni się ta głupawa uchwała i na placu Zwycięstwa zostanie normalnie podniesiona flaga.
Dlaczego podniesliście flagę na ratuszu, chociaż zgodnie z waszą uchwałą nie istnieje możliwość w Oleśnicy podnoszenia flag - tylko zawieszania na drzewcach.